Skarpare och färgstarkare bilder




Här ovan är en bild jag tog från Google och redigerade. Man ser inte JÄTTE stor skillnad här på bloggen, eftersom kvaliten på bilden ändras rätt mycket när man lägger upp den. Ser ni någon skillnad?

Hursomhelst så tänkte jag idag lära er hur man redigerar bilder, som jag gör. Så att de inte ser så gråa och tråkiga ut. Med Ljus, Färg och Skärpa.




1. Mitt första tips är att ljusa upp bilden. Och det gör man otroligt bra genom att gå in på Image > Adjustments > Curves.


Precis som inställningen låter (curves) så är det vanligt att man skapar en kurva av den här linjen. Vanligtvis drar man upp övre delen för att göra det ljusare, och drar ner undre delen för att skapa lite skuggor.
Obs. Drar du den undre delen uppåt så blir bilden mer grå. Men det märker du när du testar dig fram. 




2. När du ljust upp bilden så vill du även förstärka färgerna. Det finns Många tips på hur du kan göra det. 

OBS. Har du gamla Photoshop så kan du gå ner till nästa bild.

Nu går du in på Image > Adjustments > Vibrance och drar upp Vibrance så mycket du vill. Beroende på om du vill ha bilden mer naturlig eller kanske t.o.m overklig. 



3. Nu kommer det roligaste. Nu ska du bestämma hur färgerna ska se ut själv. 
Gå in på Image > Adjustments > Selectiv Color



Här väljer du vilken färg du ska förstärka och sedan drar du mätarna fram och tillbaka tills du får fram den"starkhet" eller färg du vill ha. 




4. Nu ska vi Skärpa upp bilden. Vissa är nöjda med hur bilden ser ut redan och vissa vill att allt ska bli skarpare, så ni väljer själva om ni vill fortsätta härifrån. 

Gå nu in på Filter > Sharpen > Unsharp mask


Här är det helt din smaksak hur skarpt det ska bli. Vissa vill inte förändra alls mycket och vissa vill att varje liten detalj ska syns. Det väljer du helt enkelt!

Klart!





Hoppas ni förstod.
Säg till om ni har några frågor! :)

Självklart finns det massor av andra sätt, men dessa är de jag använder mest.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0