Slätare hy med Photoshop

Tänkte förklara hur man gör slätare och mer dockliknande hy i Photoshop.



Här har vi ett exempel på före och efter bild. Tyvär verkar det inte synas så väl här på blogg.se så jag borde gjort lite större förändring. Men om ni ser HÄR så ser ni ungefär hur hyn kan bli efter denna Tutorial.


1. Börja med att öppna den bilden du vill redigera. Högerklicka sedan på bildens lager och välj "Duplicate Layer" ELLER använd snabbkommandot CTRL + J


2. Se till att det nya lagret är markerat och gå sedan in på Filter > Noise > Dust & Scratches precis som den röda pilen visar. 


3. När du har öppnat fönstret kommer det se ut ungefär såhär. Du kommer få göra bilden suddig. Jag valde 16 Pixlar, men här kan man helt enkelt testa sig fram. Allt beror på storleken på bilden. Klicka sedan på OK


4. När du har gjort det så går du in på Filter > Blur > Gaussian Blur

5. Här får du med utgå ifrån vad du själv vill ha för pixlar. Jag valde 3,4 Pixels för jag ville inte ha alltför dockliknande hy. Klicka sedan på OK. 


6. Sedan går du in på Filter igen. Filter > Noise > Add Noise. Detta gör man för att huden inte ska allt för perfekt och overklig ut. Så vi lägger till lite brus så blir det mer verkligt. 


7. Här ska man inte välja högt antal. För mig räcker det med 2%. Annars blir det för brusigt. Klicka sedan på OK. 


8. Nu ska du trycka på den lilla knappen som pilen pekar på genom att hålla inne ALT och sen trycka in vänster musknapp. Då ska det komma upp en svart ruta jämte ditt markerade lager och bilden ändras om till originalet. 

9. När du har gjort det så väljer du en bra Brush som passar din bild och målar på hyn. Då kommer det suddiga lagret fram. Men undvik att måla för mycket på eventuella linjer som näslinjer eller haklinjer för bästa effekt. 

10. När du gjort det så kommer hyn ungefär se ut som bilden här ovan. Gör då som den röda pilen. Tryck på "Opacity" och dra ner den en aning så att ansiktet ser lite mer verkligt ut och så att vissa linjer som du suddat över kommer fram mer. 

När du gjort det så är det bara att gå in på File > Spara som så är du klar!


Hoppas ni förstod och lärde er något.  :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0