Gott nytt år



NU sticker jag och firar nyår!



Årsresume 2011 del 2

Juni 2011:



Juni började med att jag följde med pojkvännen och hans familj på utflykt till Gränna över dagen. Vi åkte även ut till Visingsö och gick där. Det var nog vår första längsta utflykt (som tar längre tid att åka till än sommarstugan). Varmt och skönt var det hela dagen och om ni undrar vad vi gör på bilden så ville jag att pojkvännen skulle filma en maskros som flög iväg med vinden med hans HD mobilkamera. Så jag blåste och han filmade, det gick inget vidare. 







I Juni blev jag fri. Jag tog den efterlängtade Studenten. Och som jag hade kämpat det sista året! Hade en praktikplats som gjorde att jag stressade ihjäl mig (därför jag fått magkatarr). Jag satt uppe större delar av nätterna och jobbade med praktikuppgifterna och varje liten ledig tid jag hade fick jag jobba med. Och ändå blev jag inte klar till Studenten för det krånglade. Fick sitta och jobba dagen efter Studenten med dock tyvär, kändes inte så lockande när jag blev tillfrågad om jag kunde det dagen innan Studenten.. Menmen. 

SUPERHÄRLIG DAG. Skulle gärna stå där på flaket och skrika om och om igen..

Här skrev jag lite om dagen.




Köpte min älskade bebis <3 Mitt 55-200MMVR objektiv. <3 <3 <3 <3 + En större kameraväska med regnskydd.




Stack till Dreamhack som vanligt och fotade/filmade. Började inse att Invigningen blir sämre och sämre för varje år - tyvär. Men invigde min bebis här.


Fotade ungefär hela tiden denna månaden. Massa nya coola bilder hela tiden. 



Hängde med söta Matilda på A6. Vi saknade varandra för mycket eftersom vi inte längre träffades varje dag i skolan. Som vi inte gör nu heller.. :(




Firade midsommar i sommarstugan med kusinerna. Vi spelade badminton större delen av tiden och jag skrattade nästan så jag kissade på mig hela tiden.



Stack och körde Gokart min sista lediga dag innan jag skulle börja sommarjobba. Åkte med pappa, bröderna, pojkvän och killkusinerna. Jag ägde inte - men jag va enda tjejen, förväntade mig inte så mycket ;)



En vecka efter jag hade tagit studenten så började jag jobba. Mitt första riktiga sommarjobb någonsin. Det var på ett äldreboende och det var mycket roligare än jag hade tänkt mig. Dock så brände jag mig ganska ordentligt (bilden över) någon dag den första veckan när vi gick till Stranden med gubbarna och tanterna och käkade glass.

Har faktiskt jobbat oavbrutet sen dess. Har ju såklart varit ledig vissa dagar, men har jobbat minst 1 dag i veckan sen jag fick det sommarjobbet. Är nu timvikarie där, men eftersom jag jobbar 6nätter/vecka med tidningarna så blir jag inte inringd särskilt ofta. 


Juli:





Gjorde klart en vårfilm jag hade filmat under april-juli. Blev väl hyfsat nöjd med den då, men störde mig på att man inte får välja vilken musik man vill. Och nu i efterhand tycker jag det va synd att jag inte hade stativ.




Pojkvännens familj kom till vår sommarstuga för första gången och stannade hela dagen. Vi spelade spel, badade flera gånger, grillade, fikade, gick promenad och kollade på området och hade det väldigt trevligt. Jag och pojkvännen blev typ "modeller" då våra familjer tyckte vi va så söta och de va ju faktiskt där pga oss. :-) Det kändes.. speciellt och annorlunda. 



En dag efter jag jobbat så gick jag och mamma och tittade på SISTA HARRY POTTER FILMEN! :D Den var rätt lång tyckte jag då, men ändå väldigt nice gjord. 





Fyllde 19år. Mådde förjävla illa hela dagen (magkatarren började sätta igång ordentligt utan att jag visste om det). Trodde jag skulle spy hela tiden, så hade svårt att vara glad och lycklig när pojkvännen kom gåendes med 20 rosor i handen till mig. HImla gulligt var det. Trots illamåendet så åkte jag, pojkvännen och mina föräldrar och spelade golf och käkade glass uppe på ett berg. Det var mycket roligare än man kan tro och min pappa var riktigt mallig att han kom etta. 

När vi kom hem så grillade vi och jag fick öppna paket. Och en söt liten igelkottis kom och hälsade på för att gratulera mig :) Här kan ni se video på den.



Satte mig på tåget och åkte hem till Matilda för att fira att vi båda två hade fyllt år. Tog såklart med mig kameran med så det blev rätt mycket bilder. 



Blev firad av släkten i sommarstugan. Det är det härliga med att fylla år på sommaren, man kan grilla, sitta ute, gå i linne, bada och hitta på allt möjligt under kalaset. 

Augusti:

Denna månaden hände ungefär ingenting.... Jobbade i princip hela månaden. 
Det enda roliga var nog att jag firade 2 år tillsammans med pojkvännen :)

September:



Var på tivoli med min andra halva. Vi köpte sockervadd och spelade på klassiska Gosedjurs"hjul". Vi vinner varje gång ett gosedjur som vi byter med varandra, aw. 


Började spela The Sims 3, ungefär varje ledig minut jag hade. Här är video när jag bygger, haha.





Gick på allmogemarknaden. Det är en marknad som är inspirerad av.. 1800-talet (?). Så allt var gammalt coh det var många skådespelare som var klädda i gammaldags kläder. Det börjar bli en tradition för mig att gå dit och köpa brända mandlar, haha. 



Slingade håret blont igen. Och blev riktigt imponerad av stylingen som frisören fixade, kände mig som en filmstjärna!

I September så Skrev en lång lista på saker jag vill göra innan jag dör. Läs den här.



Började jobba som tidningsbud och började käka medicin mot mitt magkatarr. Mådde illa varje morgon ett tag, så illamående att jag satt med huvudet i toan stor del av natten och höll på att spy för att sedan sticka iväg och jobba. Var yr, skakade, gick ner i vikt, fick kväljningar, mådde jätte illa och hade ont i magen. Efter jag började med medicinen så blir det bättre och bättre för varje månad. Kan dock inte äta allt jag vill längre. Tål knappt fett nu. 


Del 3 kommer en annan dag :) Hoppas det är åtminstone lite intressant att se vad jag gjort hela året, jag tkr iaf det. 



just nu


Årsresume 2011

Känns som detta året har gått väldigt snabbt, känns inte som jag hunnit med mycket. Och ändå har jag hunnit få 3 olika jobb, tagit studenten och gått på Bal. Detta måste ändå varit ett av de viktigaste året i en människas liv. För mig var det dock det stressigaste året i mitt liv.

Januari 2011:



Januari började med en skum Nyårsafton. Jag var helt besatt av min kamera, fixade håret skumt och fick fira nyår precis som jag ville. Hälften med släkt och familj och hälften med pojkvännen. Ändå blev nyårsafton rätt skum, men det är ändå ett trevligt minne :-)



Det var tillräckligt med snö så det räckte den vintern i allafall. Nästan så man tycker att den vintern kunde dela med sig till årets vinter. 



Såfort min sista termin på gymnasiet började så stack jag och min kompis Matilda ofta in i fotostudion och tog en massa bilder. Till vad..? Ingenting egentligen, det var bara himla kul!


Jag gick FRIVILLIGT för första gången i mitt liv och fixade ögonbrynen. haha. 



Gjorde en himla cool RnB-affisch med Matilda som modell och tog själv himla mycket egobilder för jag kände mig snygg. Bilden till vänster använde jag i affischen. 

Februari:



Brorsan skaffade himla gullig hundvalp som jag fick gå ut och gå med rätt ofta. Den stannade dock hela tiden och såg ut som på bilden för den ville inte gå så långt som jag ville. 



Fick en riktigt stor och gullig nalle på Alla hjärtans dag av pojkvännen. Den sitter fortfarande och täcker upp hela min fåtölj, men söt är den :-)



Började träna på håruppsättningar till Balen. Det gick.. inget vidare. Men ville iaf försöka så jag slapp lägga pengar på det. 

Mars:



Blev helt plötsligt riktigt nyttig och åt knappt något socker alls (möjligtvis på lördagar). Sockerflingorna försvann och in kom fullkornsflingor med massor av frukt. 



Kärleken blev starkare, precis som mitt intresse för fotograferingen. Och fick fullt av nya knäppa ideer. som jag tyvär inte alltid hann med. 

April:



Jackan åkte av för första gången och jag klädde mig som en gravid kvinna. Men gud va jag älskar det linnet, tror jag ska använda det i sommar igen, - bara för det är så jäkla bekvämt!



Fotade vår..





Och fick en himla vacker ros av pojkvännen som jag fotade. Blev riktigt nöjd med bilderna faktiskt. 



Var ofta ute med brorsans hund denna månaden med. 

Maj: 



Månaden började med Majbrasa. Blev riktigt fascinerad då jag aldrig tidigare sätt en så stor brasa. Ska självklart dit iår igen. 



Pojkvännen fyllde år. Ena dagen firade vi honom och han fick presenter. Och dagen efter bjöd jag honom på lunch, glass och sen gick vi på filmen Thor i 3D. Mycket lyckad dag. 



Klippte och slingade håret i väntan på den stora dagen. 



Sen kom dagen jag hade väntat på hela året. Baldagen. 
Mitt hår + smink tog nog 2 timmar att fixa. Och för mig att få bort nervositeten tog det enda tills pojkvännen kom. all nervositet försvann när han kom. Det var inte förrän jag steg ur bilen som jag blev himla orolig att jag skulle snubbla på klänningen då den var rätt lång så jag lätt trampade på den. Ett riktigt minne för livet och jag är så glad över alla bilder jag har för att minnas dagen. 







Juni - December tar jag en annan dag så det inte blir för mycket =)



Julklappar

Min julafton var mysigt. Med mycket julmat och knappt något godis alls. Vi firade först hemma hos mig där det var stort julbord, Kalle Anka och julklapps utdelning. Senare åkte jag och min pojkvän hem till honom och firade med hans familj. 

Jag fick Ett gosedjur (av pojkvännens 7åriga systerson), Lampan på bilden under (som egentligen är endast röd), handdukar, två vattenkokare (en mini och en stor), pengar, wienernougat, en Bluetooth, halsband, två armband, fotoram, bestick, parfym, halsband och min Juloutfit. Tror det var allt. Orkade dock inte ta kort på allt. 




Halsbandet och parfymen här under fick jag av pojkvännen :)





Och här är presenten som låg i detta paketet.

Juloutfiten

Hade ingen bätte bild, men denna tunikan hade jag på mig på Julafton. Hade dock linne under för den är rätt vringad :$  Tycker själv den va skitsnygg, dock var det lite jobbigt med skärpet eftersom man käkade oerhört mycket mat, så det va lite jobbigt efter en stund, men älskar den ändå. 

Gick och köpte den och sen önskade jag mig den i julklapp av mamma och pappa, hehe ^^




Förresten här ser ni skillnaden på mitt hår på när jag klippte det, den översta är hur det såg ut då och understa nu. Nu är det bland annat lite uppklippt, kortare lugg och håret går inte under brösten som på översta bilden (även om det inte syns).

god jul

dagen (natten) började inte super bra eftersom jag vaknade med otroligt illamående så jag ville egentligen sitta på toaletten Och spy hela morgonen (den charmiga vardagen när man har magproblem). tror jag mådde så illa mest för jag åt fet mat igår Och min mage blir mer Och mer kräsen. först kunde jag äta all mat, sen all mat utan creme fraiche, sen inte chips eller godis Och nu börjar magen säga emot massa maträtter med :/ hur som helst, stack ut Och jobbar iaf (Är ledig två dagar nu! :D) Och blev mycket gladare när jag såg det som bilden visar :) så nu Är min dag toppen trots magen så det blir nog en underbar jul! min första jul som pojkvännen kommer Och firar med min familj Och släkt med. hoppas ni får en fantastisk dag! GOD JUL!

1 år med egobilder

MIN WEBBCAM FYLLER 1 ÅR IMON!
Det firar vi med att lägga upp några egobilder jag tagit under året.
Längst upp till vänster är den äldsta bilden och längst ner till höger är den nyaste. 


Jag har inte förändrats alls mycket :(

Nymfparakiter

Nu står fåglarna här i mit rum i allafall. Just nu väsnas de en hel del och de började göra det när jag ringde till min chef så hon sa "Vad är det för fåglar du har i bakgrunden egentligen?!", tydligen hörde hon knappt vad jag sa. 

Mitt ena öga har konstigt nog börjat svida och klia nu, riktigt irriterande. min mamma tror att det kanske har med fåglarna att göra eller att jag kliar mig i ögat med smutsiga händer/handskar när jag jobbar, inte jätte smart kanske, men vad ska man göra när det klias och man inte är i närheten av en vattenkran så man kan tvätta bort skiten?

Jobbet som jag var på jobbintervju hos ska ringa idag med, så får väl se om jag har ett nytt jobb till nästa år. 




Julgranen

Nu är julgranen klädd i allafall, även om jag fick göra det själv för föräldrarna är upptagna och mina andra familjemedlemmar är så tråkiga.. Nästan så jag börjar längta tills jag skaffar egna barn som verkligen ser fram emot att klä granen med mig.. Världen börjar förlora Julkänslan, även om jag själv inte är en höjdare av julen så måste man ju ändå göra det bästa av det och inte vara så jäkla tråkig :-)

ska åka och köpa glitter imorgon eller övermorgon i allafall, för det kändes som granen blev lite för lättklädd xD

Ska även ta hand om mig själv imorgon och städa klart rummet så allt är fint till julafton. Funderar även på att noppra ögonbrynen någonstans om jag hinner. Jag är ju sämst på att göra det själv och det var.. ett halvår sen nu :$

Mat, träning och jobbsnack

Jag har typ blivit besatt av köttfärssås den senaste tiden, Min pojkvän med.
Lärde honom hur man lagade för ett par veckor sen och sedan dess har han ofta velat laga det, vilket ha fått mig att tycka det är rätt kul med att hälla i lite allt möjligt och se sen hur gott det blir. 

På bilderna här ser det dock ut som jag endast heller i Purjölök och att köttfärssåsen sen är färdig. Men jag har i Purjolök, krossade tomater, grönsaksbuljong och massa kryddor. Ibland har jag i mer grönsaker med, men inte idag. 





Mums! =)

Kom nyss hem från träningen med. Körde halvtimmes kondition och sen styrka efter. 
Känner att jag är rätt lat för att träna nu det senaste. Men kanske inte så konstigt för jag går/cyklar ändå ca5km om dagen med 300tidningar bakom mig, och det ger rätt bra träning. Men idag kände jag att jag ville träna igen. Vad ledig från jobbet igår och är ledig nästa söndag igen (jobbar julafton), men då är jag ledig två nätter för en gångs skull, så det blir superhärligt :-) Det är rätt jobbigt att jobba natt, för mig iaf. alla klarar ju inte det. Men jag har supersvårt att sova när jag ska jobba. Hela huset är vaken när jag går och lägger mig och min magkatarr ogillar att gå upp mitt i natten. Sov 30min häromnatten, det .. mådde jag inte så bra av faktiskt. Med tanke på att jag hade sovit dåligt hela veckan med. Riktigt skumt. 

Och imorgon ska jag på anställnigsinvetvju, wie.

Fjärde Advent

Det känns lite overkligt att julen redan är här om bara några dagar. Det är redan Fjärde advent! Idag var första dagen jag inte sov när föräldrarna tände adventsljusen, hehe. 

Det märks i allafall att julen är påväg. Föräldrarna blir stressade och mer lättirriterade och mitt rum förvandlas till typ ett förråd som crosstrainer och fåglar ska hamna i så jag knappt kan komma in i rummet vid jul - bara för att vi ska kunna äta allesammans i vardagsrummet. Jag gillar julen, men den har verkligen sina nackdelar, tyvär. 

Ska börja storstäda rummet nu, för min mamma vill att det inte ska vara så stökigt när fåglarna ska upp hit, för de stökar ju ner med. ;)

Julmarknad

Var på Julmarknaden här i området igår.
Det är en tradition att gå dit och kolla läget och köpa Mintkyssar, Det händer dock inte så mycket därnere - som de flesta andra julmarknader. Synd bara att det inte var snö iår. Jag bevisade för pojkvännen att jag lätt vinner på chokladhjulet (vann en marabou mjölk choklad) däremot, även om jag inte kan äta så mycket choklad längre. 

Efter julmarknaden gick vi iaf hem och käkade gröt, tittade på film och spelade Nintendo. Sen sov pojkvännen över här (min enda lediga natt ju) och han stack för en liten stund sen nu. Så superfin helg har jag haft. Och längtar tills julafton, för det blir första riktiga julafton jag firar med pojkvännen. Efter varit ihop i 2 och 1/2år så tycker jag det var på tiden! 

Hoppas ni har det bra! :)


Luciatåget :-)



2011-12-09

Det är inte så kul att blogga längre, haha. Det händer inte så mycket just nu. Julen närmar sig och jag har köpt hälften av julklapparna. 

Jag jobbar fortfarande natt och blir antingen snögubbe eller dygnsur nu när jag kommer hem. 

Planeringar inför framtiden har börjat och det kanske blir att jag flyttar snabbare än jag tror, och inte någonstans i småland utan till ett helt annat landskap. Men inget planerat än, det beror lite på hur jag lyckas med jobb och var pojkvännen vill plugga. 

Har shoppat en del det senaste, haha. Tyvär inte klänningen/tunikan under. Den fanns bara i XS och jag tyckte mina bröst inte fick plats då (haha), så jag köpte inte den, :(  Men sjukt snygg va den. 


Gissa vem som har namnsdag idag btw? ;)

RSS 2.0