Dreamhack del 2

Glömt att visa upp en massa bilder från Dreamhack. Så bjuder på några nu :)








Snygg bränna



Man kan tydligen bränna sig även om man tror man ska gå omkring i jobbarkläder hela dagen. Äsch, brännan blir snart snygg och brun ;) höhö-

 


jobbdag 3

Idag ska jag ta med gubbarna o gummorna och käka glass nere vid sjön.
Blir en bit att gå men de sitter ju i rullstol ändå så det blir nog bra. 


Sist jag käkade glass därnere

Pink Lady


Ca 1års gammal bild.

Känns som jag drog till jobbet tidigt igår, och sen kom hem, käkade och sen gick och la mig. Men jag är ändå otroligt trött idag. Det kommer bli en tuff vecka. Och även en tuff vecka för bloggen eftersom jag inte kan uppdatera så mycket och när jag väl uppdaterar så skriver jag om jobbet eller hur trött jag är - gött..

Efter jobbet

Är förbaskat seg just nu, haha.
Vill typ bara sova.. men samtidigt vill jag ha kul för imorgon är det ny jobbdag. 
Men det var ändå rätt skön dag, vi satt ute länge och grillade - det var trevligt.

Nu ska vi käka rester från midsommartårtan! :)



1st day



Första jobbdagen.
Och jag är nervös - as usually.
Hade väldigt svårt att sova - as usually. 

Låg och frös så jag satte på mig ett extra täcke, efter bara en stund så svettades jag, så tog av mig extratäcket. Liten stund senare så frös jag igen. Så var min natt, riktigt frustrerande. 

Känner mig inte särskillt taggad idag, är trött och fryser. Och jag kan inte sluta tänka på att jag ska jobba till 19, aldrig jobbat så länge tidigare och jag vet ju hur slut jag har blev när jag jobbade till 18 en gång i tiden. Menmen, allt kommer nog gå bra såfort jag kommer dit. 

Ha en trevlig dag så hörs vi senare!


Dagen innan


Läskig, fin men dum svan. 
Bild tagen för ett tag sen.

Nikon D3100
Nikkor 55-200mm f/4-5.6G VR

Nu tänker jag inte uppdatera mer för idag. För jag börjar min första dag imorgon på sommarjobbet - är rätt nervös. Och eftersom jag jobbar sent hela veckan så tänker jag njuta av min lilla lediga tid jag har kvar och sedan gå och lägga mig tidigt idag. 

Så vi hörs imorgon. Nu ska jag och pojkvännen slappa inför min jobbdag.

Gokart





Den enda tjejen mot 5 pojkar. - Jag kom inte sist i allafall ;)

Gocart


bild från 2009.

Nu blir det gokart! :)  Hoppas på att vädret håller sig soligt så vi kan köra ute..  Alla vill slå min pojkvän.. haha. :)

Sweet <3


Idag är en väldigt speciell dag.
För idag kommer äntligen min underbara pojkvän hem efter ha varit borta ifrån mig i två veckor. (han kom hem en vecka tidigare än han egentligen skulle:D). Så om två timmar ungefär så ska jag åka till honom och kasta mig i hans armar och sen spendera natten hos honom. Och imorgon ska jag övertala honom att följa med mig, min familj och mina kusiner för att köra gocart. (han ägde alla sist, så han lär ju vilja igen).

Bilder från Midsommar






Haha vi spelade badminton och fotboll efter maten.. x) Måste ju förbränna all mat vi vräkte i oss! ;)  Hade überlockigt hår med ;o






Lunch - fika - grillat och sen godis. Snacka om att man åt mycket. ojoj.  haha. 

Hoppas ni hade fin midsommar! :)  Hur firade ni den?

Midsommar



Jag hoppas att ni står just i denna sekund och dansar små grodorna runt midsommarstången? Eller åtminstone stoppar in en stor sillbit i munnen och sen grinar illa för det är äckligt? Så brukar i allafall jag göra när jag äter maten man får på midsommar - höhö. Men sen brukar en stor god Jordgubbstårta vänta, så det spelar inte stor roll. 

Däremot så börjar jag nog bli för gammal för att dansa runt stången. Men när jag får egna barn, då helt poff blir jag ung igen och kommer dansa ordentligt, men det tar nog några år innan dess :-)  Nu bara pratar jag strunt, så kan lika gärna säga GLAD MIDSOMMAR - även om jag inte tror någon läser detta förrän dagen efter. 

Men Glad midsommar ännu en gång :)!

Strawberries



Nyköpta jordgubbar! :)
Erkän att man blir lite läskad att smaka en?
Älskar färgen och det är så sjukt mysigt att äta mjölk och jordgubbar med lite socker på till frukost. Vi lär också fått massa blåbär nu i sommarstugan, kanske man ska plocka lite och ha det med till frukosten? 

Imorgon kommer hela släkten ner till våran sommarstuga, och förhoppningsvis regnar det väl inte då så att vi kan sitta ute. 

Men vad ska ni göra nu i midsommar?

23 Juni


Nikon D3100
Nikkor 55-200mm f/4-5.6G VR

Haha jag fotar endast med mitt nya objektiv just nu - typ. Är ju helt nyförälskad i det, så svårt att låta bli!
Idag ska jag i allafall upp till köpcentret - igen. Min mamma passar på att använda mina lediga dagar till att göra ärenden åt henne, när jag ändå är ledig liksom. Borde kanske göra likadant mot henne när hon äntligen är ledig ;> höhö. 

Ska köpa jordgubbar och godis till midsommar. Så tänkte bara göra er uppdaterade av det intressanta.. 
Senare ikväll åker vi till sommarstugan. Men don't worry, jag tidsinställer några inlägg till er ifall ni har tråkig midsommar och saknar att läsa min blogg.

The Notebook



Sitter och tittar på The Notebook.
Men den är så hemskt sorglig att jag nog inte klarar att titta mer. Hatar att sitta och gråta till filmer, ändå tvingar jag mig att se denna hemska film. xD

För er som inte sätt den så är det en riktigt fin, romantisk film med en otroligt fint kärlekshistoria. Måste ses! även om jag säger att den är hemsk, men det är bara för man storlipar till den. 

Minns att första gången jag såg den filmen så hade jag hört att folk sa att den var jätte sorglig. Efter halva filmen hade jag inte gråtit en tår och så satt jag där med pojkvännen och sa till honom hela tiden "den är väl inte sorglig?". I slutet av filmen kunde jag inte ens se mot datorskärmen för jag hade borrat in ansiktet i pojkvännens tröja och grät som fan xd Kärlek är fint. 


bloglovin'



Ja, vill ni följa min utveckling? Eller vill ni bara läsa om min vardag?
Ni gör precis som ni vill, men för att inte glömma bort mig så kan ni ju följa mig via bloglovin. :) Vill ni det så är det bara att trycka på länken här nedanför. 

bloglovin


Dagens Shopping





Heat protectionspray, Make-up remove wipes och ett skärp.
Var välbehövligt! Har slarvat mycket när jag har plattat mitt hår sen mitt förra värmeskydd tog slut och även slarvat lite med make-up removing. x) Förhoppningsvis kan dessa wipes hjälpa min hy en aning. 

Och skärp.. det köpte jag faktiskt för det var så billigt och jag har velat ha ett brunt rätt länge. Det va dock inte toksnyggt, men som sagt, det var billigt.

Regn, regn .. regn


Nikon D3100
Nikkor 55-200mm f/4-5.6G VR

Blir så oerhört frustrerad att det börjar regna hela tiden. Kändes inte så fräscht att komma helt genomblöt till mötet med jobbet idag.. Men allt gick bra ändå. Fick veta att jag ska jobba 10-19 hela nästa vecka, höhö gött! Känns kanske inte så lockande nu, men såfort jag tittar på lönen så blir jag lite taggad ändå. 

Tog en snabb shoppingrunda på stan med innan jag drog hem. Köpte bara nödvändiga produkter, Men ni får se bilder på det senare om ni har lust. haha.

Mean Girls Parody



Sitter just nu och kollar på en film som jag och tre andra tjejer gjorde nu i slutet av Gymnasiet. 
Vi gjorde en Parodi på Mean Girls. Haha!

Jag var den dummaste av alla... Tyvär är filmen för stor, så tyvär kan jag inte visa den för er <3 Men det var rätt galen ändå. Mycket bröst, kyssar, sexy music, toalettbesök, tafs osvosv. Vi var rätt vågade ;)

Nu ska jag springa till bussen! möte med jobbet



Prästkragar


Nikon D3100
Nikkor 55-200mm f/4-5.6G VR

Imorgon ska jag åka och ha möte med mitt sommarjobb klockan 11 på morgonen - känns ju lite sådär att åka dit innan jag ens börjat. Men det ger ju mig en liten inblick i vad jobbet handlar om, och det är ju bra. 

Har märkt att midsommaren kommer bli mer intressant än någonsin tror jag och planerna ändras lite hur som helst känns det som! Tänker inte tala mer om det nu, men ni kanske får veta senare ;)
Hehe, ville mest skriva av mig och lägga in en till bild från fotograferingen igår. Tycker prästkragar är den mest "midsommar"-aktiga blomma som finns - faktiskt.

Godnatt, ska sova nu. höhö.

Djurfotografering

Jag Börjar tro att djuren jag fotar har något emot mig...







.. Men det är säkert inte alls så.

Bilder från dagen



Såhär ser det ut om man jämför en tjej som är utomlands stup i kvarten med en tjej som stannar i Sverige året om. Och här fick Matilda sitt bevis på att hon faktiskt inte är v-i-t. 



Namnamnamnam.
Träffar man en god vän så borde man få äta goda godsaker med. Speciellt om man inte träffas så ofta. 



Snygging <3


Matilda är proffs på att ta skarpa och fina bilder - bara så ni vet liksom. 


Är det konstigt att vi gillar fingrar och käkar det helt offentligt?



Charmigt Madde. Charmigt.
Var tvungen att göra bilden svartvitt så ni skulle slippa springa till toan och kräkas bara för ni såg alla fina matrester av fingrarna i min mun. Charmigt som sagt. 



Och Nej, vi käkade faktiskt inte hela tiden, även om det verkar som det. 
Men vi gick in i många affärer och provade en massa kläder, från genomskinliga tröjor till porriga linnen och hudfärgade klädesplagg som såg ut som en strumpa som någon trätt över en ko. Jag hittade inget jag verkligen gillade. Matilda hittade lite i allafall. Sen satt vi mest och skvallrade, snackade killar och diskuterade som helt vanliga tonårstjejer brukar göra. ;>

Träffa Matilda!

Rätt gammal bild. Från i vintras.


Idag ska jag altså dra och träffa Matilda.
Det ska bli trevligt! Får väl se vad vi hittar på. Vi har ju som jag tidigare sagt inte sätt varandra sen Studenten så vi har nog en hel del att skvallra och prata om!

Kram på er!

FlowerPower

Nikon D3100
Nikkor 55-200mm f/4-5.6G VR

Bjuder på en till bild från dagen när jag ändå är i farten ;)
Måste säga att jag är riktigt nöjd med objektivet och rekommenderar defnitivt det till alla nybörjare/alla som vill ha ett prisvärt objektiv som inte är allt för dyrt. Jag betalade 2000kr för mitt.

Imorgon ska jag i allafall troligen vara med söta Matilda vi har inte träffat varandra sen vi tog Studenten nämligen och eftersom jag börjar jobba nästa vecka så får man passa på! Vi kommer nog gå omkring på köpcentret här i stan och så får vi väl se vad vi hittar på, funderar i allafall på att ta med mig kameran - som vanligt.

Studenten Del 2


Ni anar inte hur lång tid det tog innan min mamma fattade att alla bilder hon tog på mig endast var som en svart fläck. Lyckades rädda några av bilderna ändå, bland annat den här över. Jag skyller på att den var en svart fläck innan - att det är därför ljuset och kvaliten inte är den bästa. Så, då vet ni :-)








Del ett av Studenten hittar ni här.
Och Här hittar ni en minirecension om hur dagen var, om nu det intresserar er! haha.

Kvack.


Nikon D3100
Nikkor 55-200mm f/4-5.6G VR

Att vara ledig är så jäkla (ursäkta uttrycket) fantastiskt!
Så länge det inte är dåligt väder i allafall. 

När regnet försvann så sprang jag direkt ut med kameran och fotade så många djur jag kunde hitta! Det spammtogs bilder på kor, änder, svan och fjäril. Alla bilder får ni inte se idag, men smakprov fick ni i allafall.

P.S Jag beklagar att jag inte riktigt lyckats fixa kommentarssidan. Allt ser kalasbra ut på de flesta sidor (bortsett från de svarta prickarna framför kategorierna.. hjälp?), men kommentarssidan ligger huller om buller. Har någon förslag så är jag verkligen helt i idel öra!

Jag säger bara såhär...

... Det var varmt och soligt imorse.
Jag tänkte sola.




Dreamhack del 1







Att fota på platser som t.e.x Dreamhack - är magiskt.
Jag älskar att försöka fånga känslor i bilder, och på Dreamhack är det väldigt enkelt med tanke på hur mycket färger det är hela tiden. Däremot ville jag vara lite tråkig på sista bilden och visa ett svartvitt tråkigt Dreamhack. Men det kan vara rätt magiskt på sitt sätt med :)

Testar nya objektivet


Detta var mina första testbilder med det nya Objektivet.
Blev riktigt nöjd då jag stod rätt långt ifrån. Jag har aldrig tidigare fått så fin närbild på min nymfparakit innan heller. Så är riktigt nöjd med mitt köp!

Regn

Sitter/står vid datorn och försöker städa mitt rum. Samtidigt som jag är hungrig, sjukt seg i huvudet + mensvärk. Ingen bra blandning. Får mig att känna mig illamående. Sen att jag inte kan gå ut i friska luften för att det spöregnar gör inte det hela bättre.


Ni minns ju att jag inte hade med mig nycklar igår till Dreamhack? Så jag fick stå ute i regnet i typ 20min innan mina föräldrar kunde komma hem ( de var i sommarstugan). Dock hade jag faktiskt lite tak för att inte vara så dramatisk. Men jag var nöjd ändå, för dels hade jag internet och dels hade jag ju min kamera så jag kunde fota lite - därav bilderna här ovan. 

Älskar mitt nya objektiv.

Jordgubbar


När jag kom hem från Dreamhack igår så satte jag mig och gottade mig med färska Jordgubbar. :) Alltid härligt, speciellt efter att jag blev utelåst i spöregnet med min kamera - haha. Fick i allafall inviga det nya regnskyddet som fanns med den nya väskan!

DHS11 Invigningen

Årets Dreamhack invigning som jag filmade. 
Lasershow är alltid trevligt!


DHS11

Har varit på Dreamhack hela dagen. Testade mitt nya objektiv och kan säga att jag är riktigt förälskad i den. Tyvär måste jag dock bli mycket mer stabil på handen! haha.

Fler bilder och även video/videos kommer senare, kanske imorgon :-)

Dreamhack idag

Ska till Dreamhack idag, fota och filma såklart! :)

Sist jag var där så filmade jag invigningen med lasershowen och allt. 
Såhär såg det ut då:


Förväntar mig inte att det blir lika nice som då - det brukar bli sämre på sommaren. 

Men det går rykten om att Swedish house mafia kommer dit, så då blir man lite mer förväntansfull!


Nikkor 55-200MM VR Videotest

Testade att filma med mitt nya objektiv, såhär såg det ut då. Märk värde till att jag både sätter på och stänger av VR (bilstabilisatorn)


Vilsen Ko - Videoklipp

Inte varje dag man ser en ko springa förbi på gatan! XD

När jag skulle gå och köpa objektivet så sprang sötnosen förbi, trots att det kom bilar från båda hållen. 
Direkt plockade jag upp mobilen och ringde pappa på jobbet och sa:

"Du.. vad gör man om det går en ko mitt på gatan?"

Tror han blev rätt paff.. 

Hursomhelst så ringde några vuxna till killen som ägde kossan och sen följde vi efter kon en bra stund och blockerade så den inte sprang ut på gatan igen innan bonden tillsist kom så jag kunde gå och köpa mitt objektiv x)



Riktigt trevlig händelse! Detta var en rolig fredag :-)

Min nya bebis!

Köpte nytt objektiv idag - äntligen. 
Min nya fina vackra bebis, aww <3

Köpte såklart en väska med regnskydd och plats för två objektiv med. Annars skulle jag inte kunna ha mitt nya objektiv någonstans eftersom min gamla väska är för liten..




Nikon Objektiv AF 55-200/4-5,6G DX ED VR <3 <3




testbilder får ni se senare.. ;)


Fountain

Ett litet video jag spelade in igår i väntan på att min intervju ska börja. Satt och väntade vid denna vackra fontän :)




Studenten Del 1











CHAMPANGEFRUKOSTEN!



Jag & Matilda<3




JucieklunkARN




Studenten 2011







Som ni märker så tog jag mig igenom hela Studenten utan att ligga hemma och spy. Däremot gick jag på onödigt många toabesök pga jag drack för mycket - höhö inte bra. Vill så jävla gärna spola tillbaka tiden och stå och skrika på flaket en gång till. Och vill så gärna ut och dansa nu! XD Även om jag dansat som en galning i helgen så vill jag mer. 

Bilder kommer under dagen, men först ska jag ut och motionera för en gångs skull.

Studenten

Assså gårdagen.. Va riktigt förjävla AWSOME :)
Tänker typ spamma bilder till er, men inte just nu för jag har otroligt många jag måste ringa och tacka för alla pengar jag fick.



Men för att sammanfatta dagen..

- En av de bästa dagarna i mitt liv
- Vissa drack lite för mycket vid champangefrukosten - dock var vår klass duktiga
- Andra drack istället för mycket på flaket - vår klass var fortfarande duktiga
- Mina fötter har världens skoskav
- Min klänning råkade trilla ner när jag fotades. Förhoppningvis kanske ingen märker att det var min BH och inte klänningen som syntes.... 
- Hade fruktansvärt ont i halsen inatt efter allt skrikande. Pipandet i öronen fanns också
- Tre olika killar försökte stöta på mig, varav ingen var min pojkvän. 
- Vår musik slutade fungera efter halva vägen på flaket. Surt. Men vi skrek extra mycket istället. 
- Vaknade med illröda ögon idag - så trött va jag efter gårdagen och denna natt. 
- En full gubbe klappade mig på kinden, kallade mig snygging och försökte krama mig påvägen hem idag. Men då rusade jag därifrån, hööhö.
... skulle kunna skriva MYCKET mer, men tänker inte dela med mig av snaskiga detaljer på bloggen ;)

Ta bort oönskade föremål




Det här är en liten tutorial där du lär dig hur du kan ta bort allt från ett stort träd till en liten finne genom att använda Photoshop. Här över använde jag en gammal bild på mig, och ja.. ni kan ju gissa vilken bild som är före och efter. 



1. Börja med att ta fram bilden du ska ändra Och klicka sedan och håll in på det lilla plåstret som kallas "Healing Brush Tool" i menyn. (kan även se ut/kallas på andra sätt beroende på om ni använt den innan). Vi ska använda"Healing Brush Tool" och "Patch Tool". Du kan använda vilket som, jag föredrar "patch tool" till de lite större arbeten och sedan gör jag allt smått med "healing brush tool" men tänkte visa ändå hur båda fungerar. 




2. Om vi börjar med "Healing Brush Tool". Den är väldigt simpel att använda, du håller in ALT + trycker på en plats (exempelvis en fin bit av huden) som du vill att "föremålet" ska se ut som. i mitt fall vill jag att ögat egentligen ska bli en del av huden. Så då håller jag in ALT och klickar sedan med vänster musknapp på huden, sedan är det bara att börja "måla över" ögat.

Tips! Håll koll på det lilla +-tecknet som ni ser på bilden ovan. Om den går utanför ansiktet så kommer ögat nästan se ut som hår. (ni lär förstå när ni testat)


3. Nu väljer ni istället "Patch Tool" så ska jag förklara hur den fungerar. Den fungerar ungefär på samma sätt bara motsatsen. (höhö). Nu målar du en cirkel, kvadrat, rektangel eller vad som helst över den del du vill ha bort (i mitt fal ögat) och sedan drar du din (t.ex.) cirkel till huden, för det är så som jag vill att ögat ska se ut. 




4. Nu har ni lärt er verktygen. Nu gäller det bara att ha tålamod om ni arbetar med större föremål. För du får inte bort ögat efter ett försök utan du får jobba en liten stund tills ALLT är borta av ögat. 

Har ni några frågor så är det bara att ställa dem i kommentarsfältet.
Lycka till! =)




Skarpare och färgstarkare bilder




Här ovan är en bild jag tog från Google och redigerade. Man ser inte JÄTTE stor skillnad här på bloggen, eftersom kvaliten på bilden ändras rätt mycket när man lägger upp den. Ser ni någon skillnad?

Hursomhelst så tänkte jag idag lära er hur man redigerar bilder, som jag gör. Så att de inte ser så gråa och tråkiga ut. Med Ljus, Färg och Skärpa.




1. Mitt första tips är att ljusa upp bilden. Och det gör man otroligt bra genom att gå in på Image > Adjustments > Curves.


Precis som inställningen låter (curves) så är det vanligt att man skapar en kurva av den här linjen. Vanligtvis drar man upp övre delen för att göra det ljusare, och drar ner undre delen för att skapa lite skuggor.
Obs. Drar du den undre delen uppåt så blir bilden mer grå. Men det märker du när du testar dig fram. 




2. När du ljust upp bilden så vill du även förstärka färgerna. Det finns Många tips på hur du kan göra det. 

OBS. Har du gamla Photoshop så kan du gå ner till nästa bild.

Nu går du in på Image > Adjustments > Vibrance och drar upp Vibrance så mycket du vill. Beroende på om du vill ha bilden mer naturlig eller kanske t.o.m overklig. 



3. Nu kommer det roligaste. Nu ska du bestämma hur färgerna ska se ut själv. 
Gå in på Image > Adjustments > Selectiv Color



Här väljer du vilken färg du ska förstärka och sedan drar du mätarna fram och tillbaka tills du får fram den"starkhet" eller färg du vill ha. 




4. Nu ska vi Skärpa upp bilden. Vissa är nöjda med hur bilden ser ut redan och vissa vill att allt ska bli skarpare, så ni väljer själva om ni vill fortsätta härifrån. 

Gå nu in på Filter > Sharpen > Unsharp mask


Här är det helt din smaksak hur skarpt det ska bli. Vissa vill inte förändra alls mycket och vissa vill att varje liten detalj ska syns. Det väljer du helt enkelt!

Klart!





Hoppas ni förstod.
Säg till om ni har några frågor! :)

Självklart finns det massor av andra sätt, men dessa är de jag använder mest.

Hur man flyttar ett objekt till en annan bild

Tänkte idag lära er hur man flyttar ett objekt till en annan bild, som i detta fallet en helt vit bakgrund. Nu gjorde jag det lite snabbt och slarvigt, men jag hoppas att ni förstår! Valde en häst för jag vet att ni gillar det ;)


1. Börja med att välja en bild och tryck sedan på knappen som heter Quick Selection Tool. Se till att den är markerad med ett plus tecken precis som pilen längst upp på bilden visar.



2. Nu är det bara att trycka eller "måla" på bilden och se till att ni markerar allt som ni vill förflytta till annan bild. Om ni skulle göra fel (måla på bladen i detta fallet) så är det bara att byta plus tecknet till minus tecknet istället och "sudda ut" felet. 



3. När ni har markerat hela hästen så gå in på Select > Refine Edge. Det är nu vi ska mjuka upp kanterna lite så att det inte blir så kantigt. 


4. Såhär skulle hästen sätt ut om du hade dragit över den till den andra bilden direkt. Snyggt? ;)
Det vi ska göra nu är att ta bort det där fula som jag inte riktigt tog bort, och som sagt, mjuka upp kanterna.

5. Nu handlar det lite om smaksak. Här kan du dra och testa lite vad du tycker är snyggt. Du kan även se till att du får en "kant" med bakgrunden på hästen. Men om ni vill kan ni följa mina exempel, men inget jag rekommenderar eftersom alla bilder blir så olika. Testa er fram, det är bäst! :)  Klicka sedan på OK



6. Nu är det bara att klicka på hästen och sedan dra den - antingen till en annan bild eller ett nytt tomt dokument. Sen är det klart! :)
Hoppas ni förstod!<3


RSS 2.0