Ladda ner Brushes till ditt Photoshop


1. Börja med att gå in och leta på den sidan. Eller sök bara på Brushes, Free download Photoshop på Google. Då kommer det fram massor av sidor. Tryck sedan Download. 


2. Dra in den nerladdade filen till Ditt skrivbord. Javisst har jag gulligt skrivbord? ;) Min pojkvän har gjort det helt själv.


3. Gå in i Photoshop och Gå in på Dina brushes. Tryck på den lilla pilen som den röda pilen pekar på och välj sedan "Load Brushes"


4. Välj din Brush och tryck på load. DONE :) 


5. Bläddra längst ner bland dina brushes så ska de nya ligga där.
Och nu är det bara att måla med dina nya Brushes och låtsas att du är ett proffs ;)


Hoppas ni förstod <3


Balen 2011 Videoklipp

Pojkvännens bror la upp ett bildspel från vår bal på Youtube, så jag kan ju lika gärna visa er det :-)


Bilder från Balen del 3


påväg till balen i en Chrysler Imperial




Förrätten. 
Tog dock inte kort på varmrätten och efterätten..





Såhär såg det ut när efterätten kom iaf. Ursäkta dålig bildkvalle, tog med mig min oldschoolkamera så den skulle få plats i handväskan och är så dålig att det inte skulle göra något om den blev stulen. 



Här spelar bandet som lät precis som Michael Jackson :-) Lite läskigt likt var det. 






Hur man ändrar ögonfärg i Photoshop

Tänkte visa hur man ändrar ögonfärgen idag.






Här har ni för och efter bild. Det blev blåa ögon den här gången, självklart kan ni välja precis vilken färg ni vill.
(mina ögon ser sjukt läskiga ut, Jag vet! :o)



1. Välj ut en bild du vill ändra ögonen på. Duplicera sedan lagret genom att klicka snabbkommandot CTRL + J. När du gjort det, klicka på den knapp som pilen på bilden här över visar och välj "Hue/Saturation"


2. Nu är det dags att välja färg på ögonen. Se till så "Colorized" är markerad (där pilen pekar) och välj sedan färg. Vill du ha blå ögon så kan du ta de inställningar jag har på bilden. Hue: 207, Saturation: 39. Vill du ha en annan färg så kan du testa dig fram. 


3. När du har valt din färg så trycker du på CTRL + I, Då ska bilden ändras till orginalet igen. Se till så att du harVit förgrundsfärg och Svart bakgrund, det går enkelt att byta annars genom att trycka X. Välj en Brush och storlek som passar dina ögon. Och glöm inte att dra ner på Opacityn som finns precis över den röda pilen längst upp på bilden. (Jag brukar använda 40-50%) 



4. Nu kommer det roligaste, MÅLA! Du ska helt enkelt måla på dina ögon så ska det blåa lagret vi målade innan lysa igenom. Här över har jag bara målat ena ögat så ni ska se skillnaden. När ni målat båda ögonen och ni är nöjda så kan ni sätta ihop lagrena med CTRL + E. Sen klart!

TIPS: Tycker du att färgen är för stark så kan du dra ner Opaciteten lite INNAN du använder CTRL + E i slutet.

Hoppas ni lärde er något. Säg till om något är oklart :)

Bilder från Balen del 2

Fler bilder från balen! 
Idag blir det bara trädgårdsbilder, lägger upp bilder från själva balen en annan dag. Höhö!


Bilder från Balen del 1


Jag och min pojkvän (date till balen) framför bilen vi åkte i.





Håret från ena sidan =)




Fler kommer senare .. :)

Stylingen

Såhär blev sminket och håret framifrån iallafall. Både sminket och håret höll bättre än förväntat! Inte en minsta hårlock i ansiktet och behövde inte lägga på extra lager smink heller under kvällen/natten. 

Och då kan man ju tänka på att vi hade efterfest också där det blev mycket viftande med håret. Blev fantastiskt nöjd i allafall!  Vad tycker ni? =)


liten närbild. Använde mig endast av silverögonskugga. Kände att jag inte ville blanda. Jag är ju inte så mycket för smink egentligen, så ville hålla det simpelt och hyfsat diskret.


Svart-vit bakgrund i Photoshop


Tänkte berätta idag hur man gör en svartvit bakgrund i Photoshop. Eller ni kanske vill ha färgad bakgrund och svartvitt objekt? Isåfall lär jag ut det med.

1. Välj en bild. Jag valde en simpel med blommor på. Efter det klickar du på den svartvita symbolen som pilen pekar på. Välj "Hue/saturation"


2. Sedan drar du ner Saturation så mycket du vill, beroende på hur svartvit bakgrund eller förgrund du vill ha. 


3. Därefter väljer du en brush som passar din bild. Dra ner Opaciteten en aning så det inte blir för starka färger på en gång. Och vill du måla det som ska vara i färg så ser du bara till att du har svart förgrundsfärg precis som pilen visar.

Men vill du måla det som du vill ha som svartvitt så tar du kortkommandot CTRL + I och ser sedan till att förgrundsfärgen istället är vit

Sedan är det bara att måla och vips så är allt klart :)


Nu undrar jag bara.. 


Kommentera gärna :)

 

 


Slätare hy med Photoshop

Tänkte förklara hur man gör slätare och mer dockliknande hy i Photoshop.



Här har vi ett exempel på före och efter bild. Tyvär verkar det inte synas så väl här på blogg.se så jag borde gjort lite större förändring. Men om ni ser HÄR så ser ni ungefär hur hyn kan bli efter denna Tutorial.


1. Börja med att öppna den bilden du vill redigera. Högerklicka sedan på bildens lager och välj "Duplicate Layer" ELLER använd snabbkommandot CTRL + J


2. Se till att det nya lagret är markerat och gå sedan in på Filter > Noise > Dust & Scratches precis som den röda pilen visar. 


3. När du har öppnat fönstret kommer det se ut ungefär såhär. Du kommer få göra bilden suddig. Jag valde 16 Pixlar, men här kan man helt enkelt testa sig fram. Allt beror på storleken på bilden. Klicka sedan på OK


4. När du har gjort det så går du in på Filter > Blur > Gaussian Blur

5. Här får du med utgå ifrån vad du själv vill ha för pixlar. Jag valde 3,4 Pixels för jag ville inte ha alltför dockliknande hy. Klicka sedan på OK. 


6. Sedan går du in på Filter igen. Filter > Noise > Add Noise. Detta gör man för att huden inte ska allt för perfekt och overklig ut. Så vi lägger till lite brus så blir det mer verkligt. 


7. Här ska man inte välja högt antal. För mig räcker det med 2%. Annars blir det för brusigt. Klicka sedan på OK. 


8. Nu ska du trycka på den lilla knappen som pilen pekar på genom att hålla inne ALT och sen trycka in vänster musknapp. Då ska det komma upp en svart ruta jämte ditt markerade lager och bilden ändras om till originalet. 

9. När du har gjort det så väljer du en bra Brush som passar din bild och målar på hyn. Då kommer det suddiga lagret fram. Men undvik att måla för mycket på eventuella linjer som näslinjer eller haklinjer för bästa effekt. 

10. När du gjort det så kommer hyn ungefär se ut som bilden här ovan. Gör då som den röda pilen. Tryck på "Opacity" och dra ner den en aning så att ansiktet ser lite mer verkligt ut och så att vissa linjer som du suddat över kommer fram mer. 

När du gjort det så är det bara att gå in på File > Spara som så är du klar!


Hoppas ni förstod och lärde er något.  :)


Håruppsättning + Smink



Fixade testuppsättning och sminkningen inför balen.
Så håret kommer se ut som på bilden (bara några timmar tidigare eftersom jag gått med håret nu i mer än 12 timmar). Ville inte visa hela håret eftersom ni nog ser hur rufsigt det är just nu - istället får ni se när det är fräscht och fint på baldagen ;)

Sminket syns lite av också, men det blev jag inte alls nöjd med. Tjejen som sminkade mig sminkade oerhört mycket så jag kände mig som en zombie som bara skrämde iväg folk. (på bilden har jag tvättat bort det mesta svarta). Så ska be dem göra en annan sminkning på baldagen och håret ska fixas lite annorlunda. Efter ha gått en hel dag med denna uppsättning så har jag små ändringar som ska fixas till stora dagen. Allt kommer nog bli perfekt sen! =)

Juste, Följde med pojkvännen när han köpte sin kostym och slipsar till studenten/balen. Och han var så snygg!
Förbaskat fint med killar i kostym :) Ser fram emot att gå jämte honom när han har på sig den och jag min klänning.

RSS 2.0